Sivjet nuk do të mund të regjistrojnë studentë të rinj

Sivjet nuk do të mund të regjistrojnë studentë të rinj

Këshilli Shtetëror i Cilësisë(KShC) në mbledhjen e 74-të vendosi në favor të raporteve të ekspertëve ndërkombëtarë, të cilët rekomanduan që t’u tërhiqet akreditimi institucional për vitin akademik 2019/2020.

Me këto vendime, Universiteti Publik i Mitrovicës, Universiteti i Pejës dhe Universiteti i Prizrenit, nuk do të mund të regjistrojnë studentë të rinj për këtë vit akademik.

Me gjashtë vota pro, bordi i KShC-së vendosi që ta miratojë raportin e ekspertëve ndërkombëtar, në të cilin rekomandohet që Universitetit të Mitrovicës “Isa Boletini”, t’i tërhiqet akreditimi për vitin akademik 2019/2020.

Për Universitetin e Pejës “Haxhi Zeka”, përsëri me gjashtë vota pro u votua raporti i ekspertëve, në të cilin gjithashtu rekomandohet që të tërhiqet akreditimi institucional për këtë vit akademik.

Edhe për Universitetin e Prizrenit me gjashtë vota pro, bordi i KShC-së votoi raportin negativ të ekspertëve, në të cilin është rekomanduar që t’i tërhiqet akreditimi institucional.

Anëtarët Rozafa Koliqi dhe Dukagjin Zeka nuk morën pjesë në votim, për shkak të letrës së ministrit të Arsimit, Shyqiri Bytyqi, i cili ka kërkuar që të pezullohet puna e KShC-së, si pasojë e letrës së Agjencionit Kundër Korrupsion, në të cilën është konstatuar se nuk ka konflikt të interesit të anëtarëve, mirëpo është rekomanduar që të zgjidhet kjo çështje në mënyrë që të mos ketë situatë të ngjashme në të ardhmen.

Bordi i KShC-së ka vendosur që t’i përjashtojë nga procesi i vendimmarrjes këta dy anëtarë, derisa të marrin një interpretim të rekomandimit të dhënë nga AKK-ja.

Bordi i KShC-së kërkoi të dijë arsyen e mungesës së ushtruesit të detyrës së drejtorit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim, Avni Gashi, i cili nuk mori pjesë në këtë mbledhje.

Ndërkohë që anëtarja Rozafa Koliqi kërkoi sqarim rreth letrës së dorëzuar nga U.D. i Drejtorit të AKA-së, në Agjencionin Kundër Korrupsion, disa muaj pasi ajo dhe profesori Dukagjin Zeka u bën pjesë e stafit të rregullt në UP./kallxo.com