Në vitin 2011, Grace Smith atëherë 25-vjeç kishte një punë stresuese për mbledhjen e fondeve në New York.

“Nuk kisha ndonjë mekanizëm të shëndetshëm të përballimit”, thotë ajo. “Një nga mënyrat me të cilat po përballesha me gjithë stresin dhe ankthin ishte përmes festave.
“Unë po jetoja në Lower East Side, dhe kjo ishte ajo që bënë edhe të gjithë miqtë e mi – ne kemi punuar vërtet shumë gjatë gjithë ditës, dhe kemi ndejtur me të vërtetë shumë gjatë gjithë natës. M’u desh shumë, fizikisht dhe mendërisht”.

Grace e kuptoi që duhej të bëhej e shëndetshme, kështu që la partitë dhe u kthye në jetë normale. Por ajo thjesht nuk mund ta linte pirjen e duhanit, pavarësisht se provoi çamçakëz dhe arna, dhe “gjelin e ftohtë” të frikshëm, përcjell portali rtv21.tv

Përfundimisht një mik i sugjeroi që ajo të provonte hipnozën. “Isha shumë skeptike”, thotë Grace. “Nuk e dija nëse do të lëviznin orë … ose thjesht një mashtrim.”

Ajo thotë se ishte në gjendje të linte nikotinën vetëm pas një seance. Dhe përvoja e frymëzoi atë që të bëhej vetë hipnoterapiste.

Sot Grace drejton biznesin e saj Grace Space Hypnosis, e cila thuhet se ofron seanca hipnoterapie në internet për më shumë se 250,000 njerëz në të gjithë botën, duke përfshirë bosët e kompanive të Fortune 500, atletë dhe të famshëm.

34-vjeçarja është gjithashtu e rregullt në televizionin amerikan, dhe autore e dy librave të hipnozës.

Por çfarë është saktësisht hipnoterapia? Fjalori anglisht i Oksfordit e përkufizon hipnotizmin si “duke prodhuar artificialisht një gjendje në të cilën subjekti duket të jetë në një gjumë të thellë, pa ndonjë fuqi të ndryshimit të gjendjes së tij mendore ose fizike, përveç nën ndikimin e ndonjë sugjerimi ose drejtimi të jashtëm, në të cilin ai është në mënyrë të pavullnetshme dhe të pandërgjegjshme ei bindur “.

Grace e quan atë shumë më thjesht, “meditim me një qëllim”. Klientët e saj e përdorin atë në përpjekje për të arritur gjithçka, nga humbja e peshës, heqja dorë nga një zakon, heqja e stresit ose arritja e një ambicieje.

Ndërsa disa njerëz ende e konsiderojnë hipnoterapinë si një praktikë të diskutueshme, përdorimi i saj mbështetet nga shumë organizata mjekësore. Për shembull, Cancer Research UK thotë se “disa njerëz me kancer përdorin hipnoterapi për t’i ndihmuar ata të relaksohen dhe të përballen me simptomat dhe trajtimin”.

Lindur dhe rritur në New Jersey, Grace fitoi një diplomë të kombinuar në anglisht, menaxhim biznesi dhe studime fetare nga Kolegji Wagner në New York. Ajo më pas bëri një master në studimet e të drejtave të njeriut në Universitetin Columbia.

Për t’u bërë një hipnoterapiste në vitin 2011, ajo përfundoi një kurs certifikimi 250 orësh ndërsa ishte ende me orar të plotë. Ky ishte trajnimi i kërkuar në SHBA, megjithëse ndryshon shumë nga vendi në vend.

Pasi Grace mbaroi kursin, ajo hoqi dorë nga puna e saj për mbledhjen e fondeve dhe u vendos si hipnoterapiste profesioniste nga një zyra “e vogël” në New York.

Për të tërhequr klientët e saj të parë, ajo reklamoi një çmim fillestar special në tregun LivingSocial në internet, i cili sot është pjesë e Groupon. Ajo thotë se arriti të shesë 952 seanca brenda 24 orësh dhe më shumë njerëz erdhën falë fjalëve pozitive.

Sesionet fillestare ishin ballë për ballë, por Grace më pas lëvizi biznesin e saj në internet, me seancat që zhvilloheshin përmes lidhjes video. Ajo thotë se ideja për këtë erdhi nga klientët e saj të korporatave, të cilët dëshironin të vazhdonin seancat e tyre ndërsa ishin në biznes.

Në vitet e fundit interesi për Grace dhe biznesin e saj tani me qendër në Florida është rritur fuqimisht, falë jo pak pjesës së saj për praninë e saj në TV Amerikan. Ajo është shfaqur në emisionin e bisedave shëndetësore ditore të CBS The Doctors dhe në The Dr Oz Show të Sony.

Jodi Clarke, themelues i biznesit Australian të hipnoterapisë Awaecnan, thotë se Grace ka punuar “pa u lodhur për ta bërë hipnozën rrjedhë”.

Ndërkohë, Jamie Hacker Hughes, një psikolog klinik në MB, thotë se Grace dhe hipnoterapistë të tjerë “mund të jenë shumë efektivë për të ndihmuar pacientët të menaxhojnë një gamë të gjerë prezantimesh”, kur përdoren “si shtesë e terapisë së përdorur në psikologji, mjekësi dhe stomatologji. “.

Për të ndihmuar në trajnimin dhe vërtetimin e më shumë hipnoterapistëve, në 2016 Grace hapi shkollën e saj, e cila është aprovuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Këshilltarëve dhe Terapistëve dhe Federata Ndërkombëtare e Hipnozës.

Shkolla e Hipnoterapisë Grace Space tani ka trajnuar më shumë se 85 njerëz. Kombinuar me kompaninë kryesore të Grace, e cila ka 40 të punësuar, ajo pret të ardhura vjetore prej 3 milion $ (2.4 milion £) këtë vit.

Gjatë pandemisë Covid-19 ajo ofroi seanca falas për stafin mjekësor të vijës së parë në të gjithë botën.

Duke parë përpara, Grace thotë se dëshiron të ndihmojë që hipnoterapia të bëhet më e pranuar.

“Kur e dini se çfarë ndikimi pozitiv po bëni në botë … që dikush ta poshtërojë punën tuaj në një mënyrë kaq të butë është e dhimbshme dhe zhgënjyese”, thotë nëna e dy fëmijëve./21Media