Poezi nga Dritëro Agolli

 Dashuria fillimisht është e turbullt,

 Dashuron,

 po cilin aspak s’është e qartë,

 Dhe agimi kur vjen,

 është i mugët,

Sendet s’kanë as formë e as trajtë.

Dita zbret dhe gjerat dalin të plota:

Forma, trajta, konture e vija,

 Dalëngdalë e tillë vjen bota,

 Ja,

 fytyrën kështu e zbulon dashuria.