Shkencëtarët thonë se është e dëmshme

Shkencëtarët thonë se është e dëmshme

Nuk ka asgjë që mund t’ju largojë nga shtrati më shpejt sesa të mendoni se një kafe e shijshme ekspres ju pret në kuzhinë. Kjo për t’ju ndihmuar që të përmbushni përgjegjësitë tuaja të ditës.

Megjithatë, sipas shkencëtarëve ky zakon i preferuar i mëngjesit është i dëmshëm për shëndetin. Pirja e kafesë para orës 9:30 të mëngjesit krijon stres në trup.

Kortizoli – hormoni i stresit – është natyrisht më i lartë në orën 8-9 të mëngjesit kur pini edhe kafe.

Kur pini kafe, kafeina ndërhyn në nivelin e kortizolit, gjë që mund të çojë në rritjen e stresit dhe ankthit. Kjo është arsyeja pse shumë persona e fillojnë ditën e tyre duke u ndier në ankth!

Koha më e mirë për të shijuar kafen tuaj është pas orës 9:30 të mëngjesit, kur niveli i kortizolit është më i ulët, raporton oranews.