Një metodë popullore

Një metodë popullore

Parazitët janë dëmtuesit më të mëdhenj të luleve dhe lufta më e madhe është mbrojta e bimës nga ta.

Metoda më popullore dhe njëherë më e suksesshme për t’i larguar parazitët nga bima është përdorimi i birrës për t’i ju pastruar gjethet.

Kjo metodë ka rezultuar me sukses sepse në një mënyrë ose në një tjetër parazitët “dehen” si rrjedhojë ato largohen ose ngordhin. Pastrimi me birrë bëhet së paku një herë në muaj e sidomos për lulet brenda shtëpisë. Përveç trëndafilit, përdoret në disa raste edhe uthulla për të arritur të njëjtin efekt, por që birra ende mbetet e preferuara.