Përfitime të shumta për lëkurën

Përfitime të shumta për lëkurën

Bashkimi i mjaltit dhe i qumështit ndonjëherë përveç në ushqim, përdoret shumë edhe në kozmetikë, kombinimi i këtyre dy  përbërësve shfaqë përfitime të shumta në lëkurë.

Këto janë disa nga përparësitë të cilat shfaqen pas konsumimit të rregullt të qumështit me mjaltin:

Edhe mjalti, edhe qumështi kanë veçori antimikrobike. Kjo veçori bëhet edhe më e mirë kur këta dy përbërës përzihen. Shumë mjete për pastrimin e fytyrës bëhen me ndihmën e qumështit dhe mjaltit.

Ngadalëson plakjen
Hulumtimet kanë treguar se qumështi dhe mjalti veprojnë në tërë trupin dhe jo vetëm në lëkurë ku duket më shumë plakja.

Ndihmon në tretje
Një gotë qumësht i ngrohtë me 2 lugë mjaltë do të ndihmojnë tek kapsllëku, fryrja dhe sëmundjet e zorrëve.

Sëmundjet respiratore
Qumështi i ngrohtë është ilaç i shkëlqyeshëm për ftohjen dhe kollën, sikurse edhe mjalti. Nëse i bashkojmë veçoritë e tyre, do të përfitojmë ilaç të shkëlqyeshëm./21Media