Avokado konsiderohet superushqim për shkak të përfitimeve të mëdha shëndetësore

Avokado konsiderohet superushqim për shkak të përfitimeve të mëdha shëndetësore

Avokado përmban një shumëllojshmëri të vitaminave dhe ushqyesve të tjerë, dhe ka disa metoda të ndryshme për konsumimin dhe përdorimin e kësaj frute – nga maskat për fytyrë deri te akulloret e shijshme dhe madje edhe në ngjyrat për pëlhura.

Gjatë viteve, avokado është bërë jashtëzakonisht popullor dhe kultivuesit e frutave në mbarë botën e kanë rritur në masë të madhe prodhimin e tij.

Avokado përmban më shumë kalium se banane, dhe kaliumi është jashtëzakonisht i mirë për rregullimin e enëve të gjakut. Gjithashtu, përmban shumë yndyra të shëndetshme.

Gjithashtu, përmban acid folik i cili është me rëndësi të madhe për të gjitha gratë shtatzëna ose ato që synojnë të kenë fëmijë në të ardhmen e afërt.

Është i pasur me vitamina, minerale, antioksidues dhe fitokimikale të tjera. Yndyra e ngopur përshpejton metabolizmin dhe në mënyrë indirekte parandalon ngrënien e tepërt, dhe gjithashtu krijon një ndjenjë të ngopjes.

Avokado është i njohur edhe për lutein dhe zeaxanthin që janë të mira për shëndetin e syve, dhe gjithashtu parandalon shfaqjen e sëmundjeve të shumta kardiovaskulare.