Presidenti i zgjedhur Joe Biden, i cili ka fitur më shumë se 270 vota elektorale, do të gëzojë përfitimet që vijnë me të pasurit titullin më prestigjioz në SHBA: të jetosh në Shtëpinë e Bardhë , stafi i shtëpisë 24/7 dhe një pagë mjaft e konsiderueshme.

Megjithatë, është një përfitim që nuk e shijojnë? Ditët e pushimeve.

“Presidentët nuk marrin pushime – ata thjesht marrin një ndryshim të peizazhit,” tha Nancy Reagan një herë, shkruan Business Insider.

Ndërsa presidentët mund të bëjnë udhëtime në kursin e golfit ose në shtëpitë e verës, ata shoqërohen nga ndihmës, këshilltarë dhe siguri të rëndë, dhe puna ende ndodh jashtë Shtëpisë së Bardhë.

Përveçse duhet të punojnë në plazh, presidentët kanë disa përfitime që heqin një barrë financiare nga shpatullat e tyre, përcjell rtv21.tv

Ligji amerikan kërkon që presidenti i Shteteve të Bashkuara të paguhet me një rrogë ndërsa është në detyrë. Sipas Titullit 3 të kodit të SHBA-së, një president fiton një pagë 400 mijë dollarë dhe është ende në listën e pagave të qeverisë pas largimit nga detyra. Presidentit i jepet gjithashtu një llogari shpenzimesh vjetore prej 50 mijë dollarë, llogari udhëtimesh të pataksueshme 100 mijë dollarë dhe 19 mijë dollarë për argëtim.

Ndërsa presidentët e ulur dhe ish-presidentët marrin disa përfitime që zgjasin përtej kohës së tyre në detyrë, si siguria dhe sigurimi shëndetësor, buxhetet e veshjeve nuk përfshihen. Presidentët dhe familjet e tyre zakonisht nuk marrin ose pranojnë veshje si një “dhuratë” nga dizajnerët, si të famshëm në tapetin e kuq. Nëse diçka pranohet si dhuratë, ajo vendoset menjëherë në Arkivat Kombëtare pasi të vishet.

Përveç një titulli prestigjioz dhe njohjes globale, hidhni një vështrim në përfitimet financiare që vijnë me të qenit president:

– Presidentët marrin një pagë gjashtë shifrore

– Presidentët jetojnë jetë luksoze në Shtëpinë e Bardhë

– Presidentët marrin 100 mijë dollarë për ri-dekorimin e Shtëpisë së Bardhë

– Kanë qasje në frutat dhe perimet e freskëta të kopshtit të Shtëpisë së Bardhë

– Presidentët duhet të kenë ushqim të gatuar dhe pjekur nga një shef ekzekutiv dhe shef pastiçerie

– Kuzhinierët dhe punëtorët e shtëpisë ndihmojnë përreth shtëpisë

– Presidentët mund të shijojnë aktivitetet e kohës së lirë si: bowling, dhomën e bilardos dhe fusha të tjera sportive

– Presidentët shikojnë filma në shtëpi

– Presidenti gjithashtu ka qasje në një shtëpi të vendit në Maryland

– Presidenti ka qasje të plotë në Air Force One

– Presidenti gjithashtu ka qasje në helikopterin më të vogël, Marine One

– Presidenti është plotësisht i mbrojtur në çdo kohë, madje edhe në pension

– Presidenti udhëton me një flotë makinash të blinduara, të quajtura ‘Bisha’.

– Një shtëpi mysafirësh 60,000 metra katrorë

– Ish-presidentët gjithashtu marrin një buxhet për pushimet

– Presidentët marrin sigurim shëndetësor

– Presidentët marrin pensione mjaft të majme

– Shtëpia e Bardhë mbulon koston e tranzicionit nga një administratë në tjetrën

– Presidentët dhe anëtarët e familjes së tyre të ngushtë nderohen me një funeral shtetëror./21Media