Kafeja është pjesë e ditës së shumicës së njerëzve, pasi që është duke u konsumuar shumë.

Disa nga përfitimiet shëndetësore të cilat mund t’i përfitoni nga konsumimi i kafes i gjeni më poshtë.

Përmban antioksidantë – Kafja është burimi numër një i antioksidantëve në dietën amerikane

Mund të mbrojë kundër diabetit – Ata të cilët konsumojnë kafenë mund të rrezikohen më pak nga diabeti i tipit 2

Është e lidhur me jetëgjatësinë – Konsumimi i kafes është i lidhur me jetëgjatësinë

Mund të mbrojë qelizat e trurit – Konsumimi i rregullt i kafesë mund të ulë rrezikun e sëmundjes së Parkinsonit

Nxit ushtrimet – Kafeja mund të rrisë performancën tuaj atletike

Mund të mbrojë mëlçinë tuaj – Konsumimi i kafesë mund të ulë rrezikun e enzimave të çrregullta të mëlçisë dhe kancerin e mëlçisë.