Banania është një frutë me shumë vlera ushqyese

Banania është një frutë me shumë vlera ushqyese

Fal vlerave ushqyese që ka banania, një pjesë e vlerave të saj ushqyese dhe proteinike ndodhen në lëkurën e saj.

Ajo sjellë përfitime të shumta shëndetësore si uljen e rrezikut nga diabeti në 12%, siguron rreth 17% të vitaminës C në baza ditore dhe për pasojë ju forcon sistemin imunitar.

Siguron rreth 12% të kaliumit në baza ditore, element i cili është shumë i rëndësishëm në zhvillimin e qelizave, indeve dhe organeve. Ajo siguron rreth 20% të vitaminës B-6 dhe ju ndihmon të rrisni nivelin e energjisë.

Lëkura më e mirë është ajo e bananeve jeshile sepse e mbajnë lart nivelin e dopaminës dhe serotoninës si dhe ndihmon në humbjen e peshës sepse ka përmbajtje të lartë probiotike.

Lëkurën e bananes pasi ta lani priteni në copa të vogla dhe vendoseni të ziejë për disa minuta. Pijeni lëngun e fituar çdo ditë, në mëngjes ose darkë/21Media