Fiku parandalon sëmundjet kardiovaskulare

Fiku parandalon sëmundjet kardiovaskulare

Fiku është një prej frutave të shijshme të sezonit veror, por ka edhe shumë vlera ushqyese.

Fiku është i rëndësishëm për sistemin imunitar pasi ka përbërje fibrash, të cilat ndihmojnë me tretjen.

Për shkak se përmban kalium, konsumimi i fikut parandalon sëmundjet kardiovaskulare.

Disa prej përfitimeve të tjera që mund të merrni nga fiku janë vitamina A, magnezi, burim të cilin e ruan edhe kur thahet. Magnezi është një lëndë ushqyese e rëndësishme për funksionin e muskujve dhe nervave, shëndetin e kockave si dhe ruajtjen e nivelit të sheqerit në gjak.