Valle që daton nga vitet 1800

Valle që daton nga vitet 1800

Nxënësit e shkollës “Hertfordshire” në Angli po mbanë një valle tradicionale që daton me shekuj.

Vallja është performuar në Shkollën Mbretërore Masonike për vajzat, që nga viti 1800, transmeton rtv21.tv.

Vallëzimi është një përzierje marshimi në muzikë pa udhëzime të folura dhe kaligrafi, ky lloj vallëzimi bëhet tri herë në vit dhe zgjat 20 minuta.

Në këtë vallëzim marrin pjesë 180 nxënëse të moshave 11-18 vjeç.

Vallëzimi është i vështirë të përshkruhet me fjalë, është një traditë e vjetër e shkollës. “Not i sinkronizuar pa ujë”, u shpreh një vallëtare./21Media