Monumentet kulturore dhe historike janë ato që tregojnë historinë e vendit në të gjithë botën. Por tashmë pamja e këtyre monumenteve në kryeqytet lë pak për të dëshiruar pasi disa prej tyre nuk janë funksionale tash e sa kohë gjithashtu edhe restaurimet mungojnë. Shumë nga këto monumente nuk do të gëzojnë restaurim as gjatë vitit 2021./21Media

(Përgatiti: Lirie Dibrani, Kamera: Fidan Bajrami, Fatos Veseli)