Përmirësimi i madh i dizajnit të iPhone 16 Pro po vjen, pretendimet e raportit të ri

Kur mbërritën iPhone 15 Pro dhe iPhone 15 Pro Max, nuk kishte një ndryshim të madh midis dy modeleve, përveç madhësisë dhe çmimit – kamera me lentet telefoto. Dy raporte të reja tregojnë idenë se kjo pabarazi mund të tejkalohet me ardhjen e iPhone 16 Pro dhe iPhone 16 Pro Max.

Ekziston një pretendim nga analisti i besueshëm Ming-Chi Kuo se lentet e tetraprizmit aktualisht ekskluzive për iPhone 15 Pro Max do të kthejnë uniformitetin fotografik të modeleve të mëparshme duke instaluar një lente me ekuivalent zmadhimi 5x në të dy modelet, shkruan Forbes, përcjell portali rtv21.tv.

Në një postim në Medium , Ming-Chi Kuo i referohet Largan, i cili prodhon lente për Apple. Kuo thotë, “Apple është klienti më i madh i Largan dhe Largan është gjithashtu furnizuesi më i madh i lenteve të Apple. Prandaj, citati ka të ngjarë t’i referohet faktit që iPhone 16 Pro dhe Pro Max i ri do të kenë një kamerë tetraprizmi në 2H24 (ndërsa vetëm iPhone 15 Pro Max e kishte këtë kamerë në 2H23).

Raporti vazhdon të thotë diçka shumë interesante: se nuk duhet të presim ndonjë ndryshim në kamerën tetraprism këtë vjeshtë nga ajo që është në iPhone 15 Pro Max. Ai thotë, “Specifikimet e kamerës tetraprism për iPhone 16 Pro dhe Pro Max janë identike me ato për iPhone 15 Pro Max, dhe çmimi i dërgesës Largan nuk ka ndryshuar.” Kuo sugjeron se ky është një tregues i avantazhit të Largan-do të pritej që për një vit të dytë të furnizimit të një komponenti, Apple do të kishte negociuar një çmim më të ulët për një artikull identik.

Aktualisht, nëse doni zmadhimin më të fuqishëm të telefotos, ju duhet iPhone 15 Pro Max. iPhone 15 Pro ka një zmadhim 3x ekuivalent në krahasim me lentet kryesore.

E pyeta Apple në shtator të vitit të kaluar, kur iPhone-ët e fundit u publikuan pse kishte ardhur kjo pabarazi dhe u tha pa mëdyshje se ishte në madhësi: iPhone 15 Pro më i vogël nuk kishte fizikisht madhësinë për zmadhimin më të madh.

Meqenëse modelet e ardhshme Pro raportohet të jenë pak më të mëdha (iPhone 16 dhe iPhone 16 Plus pritet të përputhen me madhësitë aktuale), mund të ketë hapësirë të mjaftueshme për atë zmadhim 5x.

Dhe duket se Apple do të shfrytëzojë mundësinë për ta përfshirë atë, sipas një raporti të ri të furnizuesit në DigiTimes . “Largan furnizoi me lente periskopi për premiumin iPhone 15 Pro Max të lançuar vitin e kaluar. Këtë vit, më shumë modele në linjën e ardhshme të iPhone do të kenë lente periskopi. GSEO ka të ngjarë të bashkohet si një furnizues i ri për iPhone-ët e këtij viti,” pohon raporti.

Ky nuk është thashethemet e para për këtë efekt, me një raport të mëparshëm nga analisti Ming-Chi Kuo nga TFI Securities që sugjeronte në tetor 2023 se 16 Pro do të kishte tetraprizmin – emri i Apple për lentet e tij të periskopit, i cili është projektuar me aq shkathtësi sa, ndryshe nga lentet e tjera të periskopit, ajo duket pothuajse identike me lentet e tjera. Vetëm Apple do të shkonte në këtë nivel të detajeve estetike.

Do të kishte shumë kuptim që Apple të përfshijë zmadhimin 5x nëse mundet: është një veçori shumë efektive dhe shumë përdorues të iPhone 15 Pro do ta dëshironin atë, por të zhgënjyer nga mënyra se si telefoni Max e shtrin xhepin tuaj (fizikisht dhe financiarisht) .

Ndërsa ndryshimi midis kamerave në Pro dhe Pro Max në gjeneratën aktuale nuk është hera e parë që iPhone më të mëdhenj kanë kamera më të mira, bërja e ndeshjes së të dyjave në këtë drejtim është mënyra më e mirë, do të thoja, dhe unë besoni se edhe Apple ndihet kështu./21Media

Back to top button