Peroksidi i hidrogjenit është i njohur për trajtimin e prerjeve dhe plagëve dhe në të vërtetë mund të jetë një ndihmës i shkëlqyeshëm përreth shtëpisë. Për shkak të cilësive të tij antifungale dhe antimikrobale, shkatërron bakteriet, mykun dhe largon aromat e këqija.

Mund të përdoret për t’i pastruar enët e gatimit, qilimat dhe pllakat; për të zbardhur tekstilet në shtëpi dhe çarçafët; dhe për të hequr shenjat e gëlqereve nga lavamani, banja dhe tualeti./21Media