Rrallë herë ndodh që të uleni për një kafe në bar dhe të mos e shoqëroni me ujë

Mund të duket si një ritual i përditshëm, por sa i takon lidhjes kafe-ujë ka një shpjegim shkencor.

Kafeina është diuretik, një substancë e cila rrit prodhimin e urinës, duke bërë që trupi të humbasë lëngjet trupore me ritëm të shpejtë. Kësisoj trupit tuaj i nevojitet ujë për të kompesuar sasinë e ujit të humbur gjatë urinimit.

Në të kundërt, nëse ju do të konsumoni gjatë gjithë kohës kafe atëherë do të rrisni rrezikun për t’u dehidratuar./21Media