Këto janë disa simptoma

Këto janë disa simptoma

Ditët e sotme ajri i freskët po bëhet një burim i rrallë, që do të thotë se, më shumë se kurrë, ne duhet t’i kushtojmë vëmendje mushkërive dhe shenjave që ata na japin kur diçka nuk është në rregull. Rezulton se disa nga këto shenja janë mjaft të lehta për tu hedhur poshtë, por nëse i kushtoni vëmendje, ata mund të shpëtojnë jetën tuaj.

Këto janë disa simptoma që mund të tregojnë se mushkëritë tuaja ndodhen në rrezik të madh.

Dhimbje shpine dhe shpatullash

Edhe pse është e shënuar si një simptomë e rrallë, dhimbja e shpinës, shpatullës apo edhe gjoksit mund të tregojë fillimin e kancerit të mushkërive që, nëse zbulohet në fazat e hershme, është shumë i mundshëm i shërueshëm. Nëse kjo dhimbje është më e fortë dhe zgjat më shumë se dhimbja e zakonshme e shpinës duhet të shkoni patjetër tek mjeku.

Kollë

Një kollë mund të jetë tregues i diçkaje të thjeshtë, si një ftohje e zakonshme, por mund të jetë gjithashtu një simptomë e sëmundjeve kronike, pra është e rëndësishme njohja e lloje të ndryshme të kollës. Kollat akute dhe nën-akute mund të jenë shenja të kancerit të mushkërive, veçanërisht nëse kombinohen me simptoma të tjera si kollitje me gjak.

Gulçim

Gulçim shkaktohet më shpesh nga gjendjet e zemrës ose mushkërive, si astma ose alergjitë. Nëse po e përjetoni këtë, është ide e mirë të ndryshoni mjedisin tuaj dhe të provoni të dilni nga qyteti për një kohë ose të provoni një rutinë stërvitje më të efektshme. Sigurohuni që të kontaktoni mjekun tuaj nëse jeni duke përjetuar gulçim të vërtetë shpesh.

Sytë dhe lëkura e verdhë (verdhëza)

Kjo mund të jetë një gjendje lehtësisht e kurueshme, megjithatë është shumë e rëndësishme sepse është një tregues i qartë i problemeve të mëlçisë që mund të shkaktohen nga kanceri i mushkërive. Verdhëza është një gjendje që e kthen lëkurën tuaj të verdhë. Ndikon gjithashtu në pjesën e bardhë të syrit tuaj, duke e kthyer atë të verdhë të zbehtë dhe në sëmundje akute, të verdhë të errët.

Mungesa e energjisë

Të gjithë ndihen të lodhur herë pas here, kjo është normale. Orët e pakta të gjumit ose stresi mund të jenë shkaqet e lodhjes suaj, por nëse ndiheni shumë shpesh të lodhur, kolla juaj është e vazhdueshme dhe keni një humbje të oreksit, mund të keni një gjendje themelore mjekësore.

Bonusi: Këshilla që duhet të ndiqni për shëndetin optimal të mushkërive

Lënia e duhanit dhe rregullimi i dietës tuaj janë zakonet më të dukshme që mund t’i kontrolloni për t’u siguruar që keni mushkëri të shëndetshme. Më e rëndësishmja, ato janë ato më efektive. Nëse jetoni me një gjendje kronike, provoni të shtoni ushqimin e pasur me antioksidant në dietën tuaj./oranews