Evitoni këto ushqime

Evitoni këto ushqime

Konsumimi i ushqimeve në orët e vona të mbrëmjeve ndikon drejtpërdrejt në shtimin në peshë, këtë pothuajse të gjithë e dinë. Megjithatë, ndonjëherë është shumë e vështirë t’i rezistohet tundimit për të konsumuar diçka që në të vërtet shijon në këtë kohë.

Pavarësisht këtyre tundimeve, dëshira për të konsumuar diçka natën vonë është më mirë të shmanget në mënyrë që të keni shëndet më të mirë.

Rtv21.tv, ua përcjellë listën e ushqimeve që nuk duhet konsumuar asesi natën:

Patatet e skuqura

Image result for patatet e skuqura

Patatet e skuqura përmbajnë shumë yndyrë, e cila do t’ju shkaktojë probleme të shumta me tretjen dhe refluks të stomakut.

Akullorja

Image result for ice cream

Akulloret kanë në përmbajtje të tyre yndyrë, e cila ndikon në mos tretje dhe aciditet në stomak.

Pica

Image result for pizza

Pica përmbanë shumë yndyrë, e cila ndikon direkt në shtimin në peshë.

Drithërat

Image result for dritherat

Drithërat përmbajnë shumë sheqer dhe ndikojnë menjëherë në nivelin e glukozës edhe në gjumë.

Çokollata

Image result for chocolate

Çokollatat përmbajnë kafeinë dhe mund t’ju lënë gjithë natën zgjuar./21Media