Njerëzit që kalojnë shumë orë ulur çdo ditë duhet t’i kushtojnë vëmendje shpinës. Është thelbësore të ndaloni, të merrni frymë thellë dhe për disa minuta të praktikoni disa ushtrime të thjeshta. Pasi ta bëni këtë, do të ndjeheni shumë më mirë.

Nëse qëndroni ulur gjatë, mbase dhimbjet mund të jenë të bezdisshme në qafë ose në pjesën e poshtme të shpinës, kështu që, praktikohen disa ushtrime për të ju ndihmuar pas një dite të vështirë të ulur para ekranit.

Shtrirje si e fëmijëve

Filloni këtë ushtrim në një pozicion në të katër anët me kyçet, bërrylat dhe shpatullat e grumbulluara, duke vendosur pëllëmbët tuaja të sheshta në dysheme.

Pastaj, ngadalë shtyni pjesën e poshtme të këmbës tuaj sa më afër thembrave tuaja, sa të keni mundësi.

Ulni kokën dhe gjoksin poshtë, ndërsa krahët zgjaten më tej – aq sa do të shkojnë.

Mbajeni këtë pozicion për 20 deri në 30 sekonda ose edhe më gjatë. Pastaj kthehuni ngadalë në pozicionin fillestar, shkruan Bright Side, përcjell rtv21.tv

Shtrydhni pjesën e shpatullave

Uluni ose ngrihuni lart me krahët në anët tuaja.

Rrotulloni pëllëmbët duke e mbajtur këtë pozicion gjatë gjithë ushtrimit. Mbani shpatullat tuaja të qeta dhe poshtë, jo të shtrënguara.

Shtrydhini pjesët e shpatullave së bashku. Mbani veshët, shpatullat dhe ijet tuaja të lidhura.

Mbajini për 6 sekonda, pastaj relaksohuni.

Zgjatni gjoksin

Shtrihuni përsëri në dysheme me gjunjë të përkulur dhe këmbë të sheshta në tokë.

Duke i mbajtur supet fort në dysheme, rrokullisni butësisht të dy gjunjët e përkulur në njërën anë.

Mbajeni pozicionin për 5 deri në 10 sekonda. Kthehuni në pozicionin fillestar.

Butësisht rrokullisni gjunjët e përkulur në anën e kundërt, mbajeni dhe pastaj kthehuni në pozicionin e fillimit.

Lakimi anësor

Uluni dhe bëjini këmbët si në fotografinë sipër.

Ngrini krahët aq lart sa të keni mundësi, pastaj përkuluni në anën e djathtë derisa të ndjeheni një shtrirje të bukur të vogël përmes barkut dhe brinjëve.

Mund t’i përkulni krahët me lehtësi mbi kokën tuaj. Merrni frymë thellë thellë, derisa e bëni këtë.

Lakimi anësor

Lakimi anësor është një lëvizje që përdoret rrallë në aktivitetet tona të përditshme, megjithatë ajo luan një rol kryesor në aktivizimin dhe lirimin e muskujve përgjegjës për të gjitha llojet e problemeve të shpinës.

Për ta bërë këtë ushtrim, uluni dhe hapni këmbët sa të keni mundësi.

Lëvizni krahët lart në këmbën tuaj të djathtë dhe ngjitni kokën në përpjekje për të prekur gjurin tuaj. Mbajeni për disa sekonda dhe uluni përsëri./21Media