Një tjetër specie e rrezikshme bie në rrjetat e peshkatarve në bregdetin e Vlorës.

Bëhet fjalë për “peshkaqenin dhelpër” i cili ka rënë këtë të martë në rrjetat e peshkatarëve.

E ka marr emrin “dhelpër” për shkak të mënyrës sesi lëviz në det.

Ai bën dredha në det për të lëvizur duke hutuar prenë dhe grabitqarët e tjerë që mundohen ta sulmojnë shpesh herë.

Dredhat i bën me anën e bishtit dhe shpesh herë prenë e tij për ta trullosur e godet dhe me bisht.

Hyjnë në familjen e peshkaqënëve të rrezikshëm, ku shpesh herë dallohet edhe për sulmet ndaj grabitqarëve më të mëdhenj se ai.

Peshkaqëni i rënë në rrjetat e peshkatarëve është afro 3 metra i gjatë dhe peshon mbi 50 kg.

Kjo specie nuk haset shpesh në brigjet shqiptare.

Vitet e fundit ka qenë vizitor i shpeshtë i tyre për shkak të ngrohjes globale.

Nuk është një specie tradicionale për vendin tonë por vijnë në vend për shkak të ngrohtësisë së bregdetit.

Karakteristikë e veçantë e tij është bishti, tipar dallues për këtë grabitqar, që  i ngjason dhelprës në pyll./oranews