Pijet që ua shkatërrojnë imunitetin

Nëse po përpiqeni të jeni të shëndetshëm, mund të jetë mirë që të shmangni këto pije.
Është gjithmonë e rëndësishme të kujdeseni për imunitetin, veçanërisht tani gjatë pandemisë. Nëse po përpiqeni ta forconi atë, duhet të shmangni këto pije.
Kafeja me qumësht me shije të ndryshme
Restorante të ushqimit të shpejtë, ndër të tjera, shpesh ofrojnë kafe me qumësht, e cila ka një shije shtesë siç janë shurupet e frutave. Këto pije janë plot sheqer dhe mund t’ju japin shpejt një dozë energjie, por ato nuk funksionojnë mirë në imunitet.
Hulumtimet sugjerojnë se sheqeri i shtuar stimulon proceset inflamatore në trup dhe rrit rrezikun e disa sëmundjeve.
Pije alkoolike
Alkooli, veçanërisht nëse konsumohet vazhdimisht, dobëson funksionin imunitar për të nxjerrë shpejt bacilet nga trupi. Është gjithashtu e mundur që njerëzit, të cilët kanë probleme me alkoolizmin, të kenë një rrezik më të lartë për të zhvilluar probleme të frymëmarrjes, veçanërisht të traktit të sipërm respirator.
Pije të gazuara
Ato nuk janë vetëm të këqija për linjën tuaj, ato janë gjithashtu të këqija për imunitetin. Këtu përsëri problemi është te sheqeri i shtuar, por edhe natriumi. Të dy janë irritues të sistemit imunitar dhe mund të shkaktojnë procese inflamatore.
Lëngjet e frutave
Ato janë gjithashtu një burim i sasive të mëdha të sheqerit – glukozës dhe fruktozës. Fruktoza stimulon ruajtjen e yndyrës në trup dhe ndikon në hormonet, gjë që na bën më të uritur. Glukoza, nga ana tjetër, rrit nivelin e sheqerit në gjak.
Nutricionistët këshillojnë që është më mirë të hani fruta të plota sesa të pini lëngje frutash.

Back to top button