Artisti kaloi nëpër shumë sfida

Artisti kaloi nëpër shumë sfida

Ken Nwadiogbu, 23 vjeç, është një artist vizual nga Nigeria, i cili specializohet në vizatime hiperrealiste 3D të bëra me laps dhe letër, duke krijuar fotografi dhe portrete realiste që ju duhet të shikoni dy herë për t’u siguruar që nuk janë fotografi.

Ken është autodidaktë dhe ai është përballur me shumë sfida për t’u bërë një artist i njohur. “Unë e kam mësuar vetë teknikën. Kam përfunduar me një BSc në Inxhinieri Civile. Kështu që asnjëherë nuk shkova në një shkollë arti ose nuk kisha ndonjë edukim formal në art “, tha Ken.

Pas përfundimit të studimeve, prindërit e tij nuk ishin plotësisht të bindur për zgjedhjen e tij për të ndjekur artin e tij me orar të plotë, transmeton rtv21.tv.

“Ata ishin të shqetësuar për stabilitetin financiar dhe se si bota do të të shohë. Kemi kaq shumë artistë të rrugës në Lagos, kështu që ata ishin të shqetësuar se mund të shkoj në atë drejtim”, tregoi artisti.

Si edhe më shqetësuese për prindërit, një sfidë tjetër për Kenin për të kapërcyer ishte bota artistike nigeriane.

“5 vjet më parë, kur fillova artin, vëmendja i ishte kushtuar pak ose aspak. Nuk kishte vend për të lidhur ose për të kuptuar artin, përveç nëse shkonit në një shkollë arti “, shpjegoi ai.

Kishte këtë stigmatizim tek artistët që nuk studiojnë artin. Ishte e vështirë për një artist të ri të evoluonte.

Ken synon të arrijë një kuptim më të thellë përmes artit të tij, i cili shkon përtej fasadës vizuale spektakolare që ai paraqet në tema të tilla si barazia gjinore, kulturat afrikane dhe fuqia e njerëzve me ngjyrë./21Media