Pjekja e rakisë në familjen Markaj

1 min read

Ekipi i RTV21 ka qenë në shtëpinë e Martin Markajt, i cili e ka treguar procesin e pjekjes së rakisë.

Në kronikën e cila u transmetua në ”1 Kafe prej Shpisë”, Markaj ka treguar se ai e prodhon rakinë me rrushin Chardonnay, i cili është i njohur nga të gjithë për cilësinë.

Përsa i përket procesit të fermentimit Markaj ka thënë se rrushi duhet të selektohet dhe të ndahen disa pjesë të tij, sepse mund të ketë dëme në sasi dhe kualitet.

Ndërsa, përsa i përket pjekjes së rakisë Markaj ka thënë se rakia pjeket në mënyrë tradicionale shqiptare./21Media