Pjesa rreth syve, duart, pjesa rreth buzëve dhe qafa janë ato që tregojnë më shumë rreth plakjes suaj

Pjesa rreth syve, duart, pjesa rreth buzëve dhe qafa janë ato që tregojnë më shumë rreth plakjes suaj

Derisa plakeni, trupi ynë tregon gjithnjë e më shumë moshën tonë. Ne luftojmë kundër shenjave të plakjes me ndihmën e procedurave të ndryshme kozmetik dhe janë pjesët e trupit që zbulojnë më së shumti moshën tonë.

Ne mbulojmë shenjat e plakjes në lëkurë, shpesh e lajmë fytyrën me kremra të ndryshme, aplikojmë faktorë mbrojtës, pimë shumë ujë, por kjo është gjithçka që mund të bëjmës.

Produktet dhe procedurat kozmetike janë më të disponueshme se kurrë më parë. Në Mbretërinë e Bashkuar, më shumë se 100,000 njerëz përdorin injeksione botoks çdo vit për t’u dukur sa më të rinjë.

Alice Jenkins, një infermiere që punon për ‘Harley Injectables’ në Mayfair ka shpjeguar se si ajo përdor trajtimin për të mbuluar disa nga shenjat delikate të plakjes.

Qafa

Ndërsa plakemi, trupi kalon nëpër ndryshimet natyrore, që kështu fillojnë të na “tradhtojnë” dhe tregojnë moshën tonë. Qafa është një zonë problematike për shumë njerëz pasi zbulon moshën e tyre. Lëkura e lëshuar është e vështirë të fshihet dhe operacioni është i shtrenjtë dhe i rrezikshëm.

Botoksi tani mund të aplikohet edhe në qafë për të arritur përtëritje, duke rezultuar në lëkurë rinore në këtë zonë më parë të vështirë për t’u trajtuar. Kjo arrihet duke relaksuar dhe zbutur zonën, dhe trajtimet janë pothuajse pa dhimbje dhe zgjasin vetëm rreth 15 minuta, me rezultate midis tre dhe pesë muajve.

Duart

Përveç fytyrës dhe qafës, duart janë zona më e dukshme, e pambuluar në trup. Për shumë, duart janë të përshtatshme për moshën, pasi ato shpesh janë pjesa e parë e trupit ku shihen venat, mungesa e elasticitetit të lëkurës ose njollat e diellit.

Sidoqoftë, përkundër përparimit të madh në trajtimet kozmetike të fytyrës, përtëritja e duarve në masë të madhe është lënë pas dore. Plakja e duarve karakterizohet nga një humbje e elasticitetit të lëkurës dhe atrofisë së indit nën lëkuror. Prandaj, venat dhe strukturat e kockave bëhen më të dukshme. Mbushësit e lëkurës mund të injektohen në shtresën dermale të lëkurës. Këta mbushës mund të ndihmojnë duart tuaja të duken më të reja dhe mund të zgjasin deri në dy vjet.

Linjat e pirjes së duhanit

Linjat e pirjes së duhanit shfaqen në mënyrë vertikale rreth gojës ndërsa plakemi, sidomos te duhanpirësit. Te jo duhanpirësit njihen gjithashtu si linjat e buzëve.

Elasticiteti i lëkurës fillon të dobësohet, ndërsa lagështia largon qelizat e lëkurës, shenjat e plakjes bëhen më të dukshme. Linjat dhe rrudhat fillojnë të formohen natyrshëm rreth gojës, ndërsa te duhanpirësit shfaqen më herët për shkak të natyrës së pirjes së duhanit.

Injeksionet botoks janë një nga mënyrat më të mira për të zgjidhur këtë problem. Ato injektohen në muskujt rreth gojës dhe buzëve, duke paralizuar kështu muskujt dhe ndihmojnë në zvogëlimin e kontraktimeve të muskujve që janë përgjegjës për shkaktimin e vijave dhe rrudhave.

Injeksionet botoks nuk janë një zgjidhje e përhershme, por një trajtim do të sigurojë rezultate shumë mbresëlënëse dhe të dukshme deri në disa muaj.

Rrudhat ‘e qeshjes’ përreth syve

Këto linja dhe rrudha formohen nga tkurrja e muskulit rreth syve dhe ato ndodhin kur qeshim ose bërtasim. Disa njerëz janë të dukshëm kur janë akoma dhe eventualisht mund të shtrihen në zonën e faqes, duke krijuar një fytyrë të lodhur.

Këto linja mund të përkeqësohen nga rrezet e diellit ose pirja e duhanit dhe injeksionet kundër rrudhave mund të ndihmojnë në parandalimin e zhvillimit, përhapjes ose zbutjes së rrudhave ekzistuese.