Turistët mund ta vizitojnë vetëm një pjesë të këtij plazhi

Turistët mund ta vizitojnë vetëm një pjesë të këtij plazhi

Rreth 30 km larg qytetit kinez, Panjin, në deltën e lumit Liaohe ndodhet një mrekulli natyrore, e cila njihet me emrin “plazhi i kuq”.

E gjithë kjo mrekulli natyrore krijohet për shkak të ngjyrës që merr plazhi nga një algë e veçantë, që lulëzon në tokë të kripur.

Alga,  nis të rritet mes prillit e majit dhe qëndron e gjelbër gjatë gjithë verës, kurse, ngjyyrrën e kuqe e  e krijon vetëm në vjeshtë.

Për turistët e hapur është vetëm një pjesë shumë e vogël e këtij plazhi. /21Media