Plenkoviq: Kroacia mund të bashkohet me Shengenin në vitin 2022

 

Kroacia është në rrugën e duhur për t’u bërë një anëtare e zonës Shengen në 2022 dhe pas kësaj ajo do të hyjë në zonën e euros, tha kryeministri kroat Andrej Plenkoviq sot në Bruksel.

“Do të ishte mirë të hynim në Shengen në vitin 2022 dhe nëse jemi shumë të kënaqur më herët dhe për sa i përket zonës euro, ne do të bëjmë gjithçka që ajo të ndodhë sa më shpejt të jetë e mundur,” tha Plenkoviq pas samitit të jashtëzakonshëm të BE-së në Bruksel.

Plenkoviq vuri në dukje se gjatë samitit dy-ditor, ai përdori rastin për një seri bisedimesh dypalëshe mbi dy qëllimet strategjike kroate.

“Unë u përpoqa të sensibilizoj bashkëbiseduesit e mi në lidhje me faktin që morëm dritën jeshile nga Komisioni dhe konfirmimin se kriteret teknike për Shengen ishin përmbushur plotësisht. Tani po përgatisim ngadalë këtë temë për të arritur nivelin politik të vendimmarrjes dhe pas bisedës së djeshme me komisionaren për Punët e Brendshme Ylva Johansson mendoj se jemi në rrugën e duhur. Është e ngjashme me zonën e euros”, tha Plenkoviq, transmetojnë mediat kroate.

Back to top button