Pothuajse gjysma e njerëzve që punojnë nuk besojnë se ekziston ‘puna e ëndrrave’

‘Puna e ëndrrave’ mund të jetë në fakt një fantazi pasi, sipas hulumtimeve të reja në Mbretërinë e Bashkuar , pothuajse gjysma e kombit nuk besojnë se është një gjë e vërtetë.

Në fakt, 46% e të rriturve besojnë se puna e ëndrrave nuk ekziston – me 64% që nuk janë aktualisht në industrinë në të cilën shpresonin se do të ishin, dhe 71% jo në rolin e tyre të synuar, përcjell portali rtv21.tv

Sondazhi i 2000 punëtorëve zbuloi gjithashtu se 41% pranuan se karriera e tyre ideale nuk është një objektiv realist.

Për sa i përket vendit ku bie ‘puna e përsosur’, duket se kujdesi shëndetësor, artet krijuese dhe dizajni, si dhe koha e lirë, sporti dhe turizmi janë industritë kryesore të favorizuara nga punonjësit.

Por 54% nuk mendojnë se do të jenë ndonjëherë në rolin e tyre të punës apo industrinë e ëndrrave.

Sa i përket asaj se si duket kjo punë e ëndrrave, puna fleksibël ishte përparësia kryesore si dhe shpërblimet e forta financiare. Mundësia për të udhëtuar (35%), rritja e rregullt e pagave (45%) dhe mos ngecja pas një tavoline gjatë gjithë ditës (26%) gjithashtu u renditën lart.

Përfitimet e tjera do të përfshinin asnjë ditë të njëjtë (25%), ushqim dhe pije falas (21%) dhe mundësi për të shkuar në ngjarje (20%) ose punë në vende të tjera (18%).

Hulumtimi zbuloi gjithashtu se perceptimi dhe realiteti shpesh nuk përputhen në karrierën tonë, pasi 32% e të anketuarve kanë më pak kënaqësi në punë sesa mendonin se do të kishin – dhe 24% mendojnë se roli i tyre nuk është ai që prisnin. .

Hulumtimi, i cili u porosit nga Accor, zbuloi se 32% e të anketuarve kanë punuar në industrinë e mikpritjes në një moment dhe 60% ishin të kënaqur me punën.

Po kështu, punëtori tipik ka qenë në rolin e tyre aktual për tetë vjet, por 41% nuk po fitojnë aq sa do të donin të ishin në këtë fazë.

Ndërsa 20% janë të frustruar, ata nuk kanë përparuar më tej se sa kanë bërë./21Media

Back to top button