Gratë në fotografitë e Habibës duken të ndritshme dhe të gjalla

Gratë në fotografitë e Habibës duken të ndritshme dhe të gjalla

“Si gra ne jemi shpesh të detyruara të paraqesim veten tonë të bukur”, thotë Habiba Nowrose, fotografe 29-vjeçare e cila dokumenton presionet mbi gratë në Bangladesh për të qenë tërheqëse, shkruan BBC.

“Ne bëhemi anonime edhe për veten tonë dhe identitetet tona mbeten të fshehura.”

Gratë në fotografitë e Habibës duken të ndritshme dhe të gjalla, por fytyrat e tyre janë të mbuluara plotësisht, duke përfaqësuar një humbje të brendesisë së vetes edhe pse jashtë zonës gratë kanë bërë përpjekje të mëdha për tu dukur bukur.

Habiba dëshiron të tërheqë vëmendjen për të treguar se sa shumë duhet bërë kompromise gratë e Bangladeshit në mënyrë që të bëjnë të tjerët të lumtur./21Media