Kanë filluar problemet për çiftin

Kanë filluar problemet për çiftin

Javën e kaluar, Duka dhe Dukesha e Sussex-it ndezën një krizë në monarkinë britanike duke njoftuar se donin të zvogëlonin detyrat e tyre mbretërore dhe të kalonin më shumë kohë në Kanada, ndërsa gjithashtu do të bëheshin të pavarur financiarisht.

Gazeta më e madhe e Kanadasë thotë se Princ Harry dhe Meghan Markle nuk janë të mirëpritur të jetojnë në vendin e tyre sepse është antikushtetuese.

Në një editorial tejet kritikues, The Globe dhe Mail thonë se plani i çiftit mbretëror për të kaluar në Kanada shkel ligjet që e mbajnë vendin dikur të udhëhequr nga britanikët.

Në përgjigje të njoftimit të papritur të një plani të paqartë dhe evolucionar për Dukën dhe Dukeshën e Sussex – Princi Harry dhe Meghan – të transferohen në Kanada duke mbetur pjesë e Familjes Mbretërore, përgjigjja e qeverisë së Trudeau duhet të jetë e thjeshtë dhe e përmbledhur: “JO”…Ju jeni të mirëpritur të vizitoni, por për aq kohë sa jeni mbretër, Kanada nuk mund t’ju lejojë të vini të qëndroni … Kjo prish një tabu kushtetutuese të pashprehur. Një mbret që të jetojë në këtë vend nuk përputhet me natyrën e gjatë të marrëdhënieve midis Kanadasë dhe Britanisë, dhe Kanadasë me Kurorën”, shkruan gazetat.

Meghan dhe Harry ende nuk kanë reaguar pas këtij lajmi dhe s’dihet se ç’vendim do të marrë çifti pas këtij njoftimi./21Media