Kujdesi i prindërve ndaj fëmijëve

Kujdesi i prindërve ndaj fëmijëve

Fëmijët po kafshojnë shokët e tyre në çerdhe sepse prindërit e tyre nuk kanë kohë të mjaftueshme për të biseduar dhe lexuar me ta.

Të rinjtë që kalojnë shumë kohë para ekraneve, luftojnë për të komunikuar dhe për t’i shprehur emocionet e tyre dhe si rezultat, ata bëhen të irrituar dhe kafshojnë fëmijët e tjerë ose stafin e çerdhes, thanë ekspertët.

Paralajmërimi erdhi pasi një sondazh i pronarëve të çerdheve, menaxherëve dhe punëtorëve zbuluan se 27 përqind thonë se kanë parë një rritje të numrit të fëmijëve që kafshojnë në pesë vitet e fundit.

Dhe 62 përqind e 1.000 personave të pyetur thanë se shpesh duhet t’i ruajnë fëmijët që kafshojnë në kopshtet e tyre, transmeton rtv21.tv.

 

Sue Learner, redaktori i faqes së internetit të daynurseries.co.uk, i cili bëri sondazhin, tha që gjetjet ishin ‘jashtëzakonisht shqetësuese’. Ajo tha se fëmijët kanë tendencë të kafshojnë kur nuk kanë gjuhë për të shprehur emocionet e tyre.

Shumë kohë në ekran dhe presionet e prindërve që punojnë – që do të thotë se ata nuk po kalojnë kohë duke folur me fëmijët e tyre – janë fajësuar për rritjen e problemeve të fëmijëve duke komunikuar”, tha ai.

Jeta familjare është aq e zënë, por është e rëndësishme që prindërit të kenë kohë të ulen dhe të bisedojnë me fëmijët e tyre dhe t’u lexojnë atyre libra në mënyrë që ata të zhvillojnë aftësi të mira gjuhësore në moshë të re./21Media