Bajamet janë vija e parë mbrojtëse ndaj baktereve që hyjnë në trup nëpërmjet hundës ose gojës dhe ndihmojnë për të luftuar infeksionet

Bajamet janë vija e parë mbrojtëse ndaj baktereve që hyjnë në trup nëpërmjet hundës ose gojës dhe ndihmojnë për të luftuar infeksionet

Megjithatë, bajamet shkaktojnë edhe shumë probleme, si fryma e keqe në mëngjes, vështirësi në gëlltitje, etj.

Infektimi i bajameve apo zgjerimi i tyre mund të shkaktojë problemet e lartpërmendura e nëse këto të fundit përkeqësohet shumë njerëz zgjedhin t’i heqin.

Përpara se të kaloni në një vendim të tillë, ekzistojnë gjithashtu shumë metoda natyrale për të kuruar bajamet e infektuara si gargarë me ujë e kripë apo me sode.