Ju mbase prireni të pyesni veten për produkte të reja ose të panjohura në dyqane. Ju shikoni familjen ose miqtë tanë të blejnë një ushqim të veçantë dhe mendoni se është i besueshëm, shkruan Bright Side.

Sidoqoftë, ka produkte që të gjithë i blejnë dhe i përdorin e që në realitet nuk janë ashtu.

Më poshtë ju sjellim një listë të ushqimeve të përdorura zakonisht për të zbuluar të vërtetën.

1. A është djathi amerikan i vërtetë?

Djathi amerikan duket se është një ushqim i mirë pasi nuk keni nevojë ta preni atë me fetë dhe kjo ju kursen kohë. Në fakt, ato pjesë katrore të diçkaje që duket si djathi në të vërtetë nuk mund të quhen “djathë”. Ai përmban vetëm 51% djathë të vërtetë. Kështu që, kur të shkoni në dyqane ushqimore, kushtojini vëmendje paketës – do të shihni fjalët magjike “Produkti i djathit”.

Vezët artificiale

Një shpikje e zgjuar janë vezët rrejshme. Ato që mund t’ju tërheqin dhe gjithashtu të ndalojë marrjen e tyre në dyqan është çmimi i tyre i ulët. Të ashtuquajturat vezë bëhen me xhelatinë, ngjyrosje artificiale të ushqimit, ujë dhe një predhë të bërë nga dylli parafine, pluhur gipsi, karbonat kalciumi dhe gjëra të tjera, shkruan Bright Side.

Oriz plastik i rrejshëm

Ky oriz është bërë nga patate të përziera me plastikë dhe më pas spërkatet me një erë natyrale të orizit. Orizi i rremë mund të jetë shumë i dëmshëm për shëndetin tuaj pasi është vështirë të tretet, shkruan Bright Side. Pasi të keni ngrënë, mund të ndiheni sikur keni ngrënë një qese plastike. Për të dalluar orizin e rremë nga orizi natyral, digjni një kokërr të tij – shikoni nëse mund të nuhasni plastikë të djegur apo jo. Mund të provoni gjithashtu të vendosni pak oriz në vaj të nxehtë/21Media