Aktakuza ndaj deputetit, Milaim Zeka, është ngritur në bazë të provave materiale

Aktakuza ndaj deputetit, Milaim Zeka, është ngritur në bazë të provave materiale

Prokuroria Speciale e Kosovës ka reaguar ndaj deklaratës së sotme të deputetit Milaim Zeka, duke pohuar se janë deklarime të pavërteta dhe me tendencë ndërhyrjeje në sistemin e drejtësisë.

Prokuroria Speciale e Kosovës ka sqaruar opinionin publik se deklarimet e sotme, të deputetit të Kuvendit të Kosovës, Milaim Zeka se kinse “…tre dëshmitarë e dëshmojnë që prokurori, Afrim Shefkiu, ju ka deklaru tre personave që akuzën ndaj deputetit Zeka e ka ngritur me urdhër të Presidentit Thaçi”, janë deklarime të pavërteta dhe me tendencë ndërhyrjeje në sistemin e drejtësisë.

“Tendencat e tilla të deputetit Zeka, kanë filluar menjëherë pas ngritjes së aktakuzës nga Prokuroria Speciale, kundër tij, me ç‘rast i njëjti e kishte kërcënuar prokurorin Shefkiu, gjë për të cilën, Prokurori i Shtetit ka hapur rast.

Prokuroria Speciale sqaron se aktakuza ndaj deputetit, Milaim Zeka, është ngritur në bazë të provave materiale që vërtetojnë bindshëm veprimet inkriminuese të tij, në lidhje me veprat penale, që i vihen në barrë.

Prokurori i Shtetit është institucion i pavarur, i paanshëm dhe i ndërtuar mbi parime kushtetuese dhe ligjore dhe nuk ndikohet nga deklarimet e tilla, të paqëndrueshme dhe të pavërteta”, bëhet e ditur në njoftimin e Prokurorisë.