Mijëra njerëz u mblodhën në Konstancë në kufirin me Zvicrën të dielën, kundër masave kufizuese për shkak të epidemisë së koronavirusit, ndërsa ata organizuan një zinxhir njerëzor të shtunën, gjithashtu të pakënaqur me masat antiCOVID-19.

Organizatorët, të cilët paraqiten si “mendimtarë të lirë”, mbajtën një tubim, por anuluan një shëtitje nëpër qytet, e cila ishte planifikuar për pasdite, tha policia lokale.

Si një masë paraprake, policia vendosi anëtarët e tyre për të monitoruar tubimin të dielën.

Shumë protestues nuk kishin maska, por u përmbaheshin distancave prej një metër e gjysmë. Disa mbanin pankarta “Për lirinë tonë – kundër Gjermanisë Lindore të Angela Merkel”.

Të shtunën, më shumë se 10,000 njerëz formuan një zinxhir rreth një pjese të liqenit gjerman Konstanz, i cili ndodhet midis Gjermanisë, Zvicrës dhe Austrisë.

Në protestat në Gjermani vijnë njerëz, të cilët kundërshtojnë masat antiCOVID-19, kundërshtarët e marrjes së vaksinës, por edhe simpatizantët e ekstremit të djathtë.