Çdo vit ka të paktën një, ose maksimumi tre të premte që bien me datën 13 të muajit. Pse e premtja e 13 konsiderohet një ditë e pafat? A kanë ndodhur gjëra të rëndësishme atë ditë, apo janë thjesht histori tmerri dhe bestytni?

Në fakt, ka një term për frikën e së Premtes më 13: Paraskavedekatriaphobie përcakton një frikë irracionale, që do të thotë që personi i as nuk guxon të ngrihetnga shtrati ose të anulojë takimet e planifikuara.

E premtja është përgjithësisht një ditë e trishtuar për krishterët. Kryqëzimi ra të Premten, ashtu si dëbimi i Adamit dhe Evës nga parajsa shumë më herët në Bibël.

Për katolikët, kjo ditë shoqërohet më shumë me vuajtje dhe fatkeqësi. Kjo shkoi aq larg sa që fëmijët që lindën një të premte u cilësuan si “fëmijë të pafat”.

Numri 13 – konsiderohet numër sjell fat të keq. I ashtuquajturi “duzina e djallit, 12 + 1” sjell kaos dhe duket nga e vërteta.  Në Bibël, si dhe në librat me përralla, 13 ka një perceptim përgjithësisht negativ.