Pse është më e ëmbël dhe me më shumë shije zemra e shalqinit?

Nuk është çudi që shalqini është një frut që të bën mjaft mirë. Sipas të dhënave, fruti i shalqinit ka vlera të jashtëzakonshme për organizmin e njeriut.

Ai ndihmon në përmirësimin e shëndetit të zemrës, rigjenerimin e qelizave të lëkurës, mbrojtjen e shikimit dhe të gjymtyrëve.

Në stinën e verës ai është një frut që nuk i mungon asnjë tryeze familjare.

E veçanta e këtij fruti është se zemra apo qendra është gjithmonë më e ëmbla dhe më e shijshmja.

Si traditë ajo u jepej fëmijëve më të vegjël të shtëpisë si pjesa me më shumë vlera ushqyese.

Arsyeja përse zemra e shalqinit ka më shumë ëmbëlsi, është sepse aty ka përqindjen më të lartë fruktoza e kristalizuar.

Duke qenë se shalqini piqet nga mesi e deri në anët e tij, këto kristale të fruktozës prodhohen për të furnizuar të gjithë vëllimin e frutit.

Kjo nuk do të thotë që pjesët e tjera të shalqinit janë më pak të shëndetshme apo me më pak vlera.

Back to top button