Telefonat tanë janë bërë të pandashëm na duart tona . Ne i përdorim ata për kaq shumë gjëra, si aplikimi për një punë, kërkimi i informacionit ose gjetja e një vendi të ri për të jetuar. Në fakt, duket sikur jeta do të ndalet plotësisht nëse i thyejmë aksidentalisht. Dhe vendosja e një alarmi është një detyrë që pothuajse të gjithë e bëjnë në telefonin e tyre, megjithatë, ka disa gjëra vërtet të këqija që mund të ndodhin nëse e bëni këtë, përcjell portali rtv21.tv

1. Mund të dëmtojë gjumin tuaj

Kjo sepse me të vërtetë nuk mund të ndihmojmë por të lëvizim nëpër faqet tona të mediave sociale dhe të kryejmë detyrat në telefonët tanë para se të flemë. Sidoqoftë, jo vetëm që kjo do të shkurtojë sasinë e kohës që fle, por drita blu e telefonit mund të ndikojë në cilësinë e përgjumjeve të tua dhe të çojë në çrregullime.

2. Mund të shqetësojë rutinën tuaj në mëngjes

Përsëri, sapo të kemi një telefon në duar, automatikisht fillojmë të kontrollojmë postat elektronike dhe mesazhet. Dhe kjo, natyrisht, kërkon shumë më shumë kohë sesa e planifikove fillimisht, duke të lënë të nxitosh nëpër procedura rutinore që janë me të vërtetë të rëndësishme për ta mbajtur veten në orar dhe në formë të mirë.

3. Mund të jetë vështirë për tu dëgjuar

Të gjithë jemi mësuar me tingujt që telefonat tanë prodhojnë gjatë ditës, kështu që mund të jetë joefektive si një alarm i vërtetë për të na zgjuar nga një gjumë i thellë.

4. Bateria e tij mund të hargjohet

Alarmet në celularët nuk do të funksionojnë kur bateria është e zbrazët, kështu që nëse nuk doni të vonoheni për diçka të rëndësishme, më mirë të përdorni një alarm të vërtetë. Edhe nëse gjithnjë bëni më të mirën për ta mbajtur atë të mbushur, mund të mos e vini re që bateria juaj po zvogëlohet përpara se të shkoni për të fjetur./21Media