Shtëpitë dhe apartamentet më të vogla nuk ndalojnë shumë çifte japoneze të flenë në shtretër të ndryshëm ose madje edhe dhoma të ndryshme.  Por, pse e bënë një gjë të tillë, tregojnë shpjegimet më poshtë

Ata kanë orare të ndryshme të gjumit

Gjëja e parë që i bën çiftet japoneze të vendosin të shkojnë në shtrat veç e veç, janë oraret e ndryshme të punës. Zgjimi i partnerit vetëm sepse ju u kthyet në shtëpi vonë nga puna ose duhet të largoheshit herët nuk do të rezultojë në pushim me cilësi të mirë për ta. Kjo është arsyeja pse kalimi i natës në një dhomë tjetër ka kuptim. Kjo do t’u japë atyre një gjumë të pashqetësuar dhe më të shëndetshëm, përcjell portali rtv21.tv

 

Foshnjat flenë me nënat e tyre

Nënat japoneze flenë me fëmijët e tyre dhe kjo konsiderohet shumë e rëndësishme, kështu që babai duhet të vendosë nëse dëshiron të ndajë të njëjtën shtrat ose të shkojë në një dhomë tjetër. Edhe shkenca ka vërtetuar se bashkëjetesa në gjumë mund të ndihmojë prindërit dhe fëmijët të marrin një gjumë më të qetë. Ndihmon fëmijën të ruajë një temperaturë të qëndrueshme dhe rrahjen e zemrës (e cila është me të vërtetë kritike në foshnjëri) dhe në të njëjtën kohë, ajo zvogëlon mundësinë e sindromës së vdekjes së papritur të foshnjave. Gjithashtu, kjo kontribuon që fëmija të ketë vetëvlerësim më të mirë, të bëhet i pavarur më shpejt.

 

Për ta, të flesh veçmas do të thotë paqe

Ndërsa shumë çifte që fillojnë të flenë vetëm mendojnë se divorci është në derën e tyre, japonezët e shohin atë ndryshe. Ata e vlerësojnë shumë gjumin e tyre dhe nuk duan të shqetësohen ndërsa flenë. Kjo do të thotë që ata nuk kanë nevojë dhe nuk u pëlqen të durojnë gërhitës, gjumë të shqetësuar, shqelmime, etj.

 

Çiftet kanë një histori të fjetjes veçmas

Dyshekët që palohen janë të mbushura me pambuk, i cili siguron mbështetje dhe rehati. Në të kaluarën, vetëm ato me madhësi për një person përdoreshin si shtretër. Kështu që, edhe sikur të dëshironit të talleshit me të dashurin tuaj, do të përfundonit midis çarçafëve, në dyshemenë e ftohtë dhe nuk do të ndjeheshit mirë. Sot ka familje që ende përdorin këtë lloj të shtratit, veçanërisht për shkak se nuk kërkon shumë hapësirë ​​dhe është i thjeshtë për tu ruajtur.