Punëtori pyet Elon Musk në Twitter: A jam pushuar nga puna? – Përgjigjet shefi

Një punonjës i Twitter i ka bërë thirrje Elon Musk në platformë për të pyetur nëse ai ishte shkarkuar.
Në një postim në Twitter drejtuar shefit ekzekutiv të firmës, Halli Thorleifsson tha: “Drejtori juaj i HR nuk është në gjendje të konfirmojë nëse jam i punësuar apo jo”.
Musk u përgjigj duke pyetur: “Çfarë pune keni bërë?”
Thorleifsson i tha BBC-së se nëntë ditë pasi u bllokua nga llogaritë e Twitter, ai nuk e dinte nëse ishte shkarkuar apo jo.
Pas një sërë pyetjesh dhe përgjigjesh me Musk, të cilat lexoheshin si një intervistë e drejtpërdrejtë për punën e tij, Thorleifsson tha se mori një email që konfirmonte se ishte shkarkuar.
Twitter nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së BBC për koment.
Thorleifsson, 45 vjeç, ishte një drejtor i lartë në dizajnimin e produkteve për Twitter. Ai i tha BBC-së se paqartësia rreth punës së tij ishte “e çuditshme” dhe “jashtëzakonisht stresuese”.
“E hapa kompjuterin tim të dielën në mëngjes nëntë ditë më parë dhe pashë që ekrani ishte gri dhe i kyçur, që tregon se isha bllokuar nga llogaritë e mia në Twitter”, tha ai.
“Pasi kaluan disa ditë fillova të kontaktoj me njerëzit, duke përfshirë Elon dhe kreun e HR për të pyetur për situatën time.
“Kreu i HR më ka dërguar dy herë email dhe nuk ka qenë në gjendje të përgjigjet nëse jam apo jo punonjës në Twitter”.
I frustruar, ai shkroi në Tëitter shefin e tij të lartë, Elon Musk.


“Ndoshta nëse mjaft njerëz shkruajnë në Twitter, ju do të më përgjigjeni këtu”, tha Thorleifsson.
Musk u përgjigj:


Pas disa pyetjeve vijuese, Z. Thorleifsson dha një listë të gjërave që kishte bërë në kompani. Shkëmbimi përfundoi me Musk duke postuar dy emoji të qeshur.


Menjëherë pas atij shkëmbimi, Thorleifsson tha se departamenti i Burimeve Njerëzore të Twitter-it e kishte kontaktuar dhe tha se ai ishte shkarkuar.
Sipërmarrësi me bazë në Islandë e kishte shitur kompaninë e tij, Ueno, një agjenci kreative dizajni, në Twitter në fillim të vitit 2021 – pasi themeloi firmën në Reykjavik në 2014.
Si pjesë e blerjes ai u bë një punonjës me kohë të plotë në Twitter.
“Vendosa të shes për disa arsye, por një prej tyre është se kam distrofi muskulare dhe trupi im ngadalë por me siguri po më dështon”, tha ai për BBC.
“Më kanë mbetur disa vite të mira pune, kështu që kjo ishte një mënyrë për të mbyllur kompaninë time dhe për të krijuar veten dhe familjen time për vite kur nuk do të jem në gjendje të bëj aq shumë.”
Thorleifsson është i shqetësuar se Musk nuk do të respektojë kontratën që nënshkroi me Tëitter kur u shiti kompaninë e tij.
“Kjo është jashtëzakonisht stresuese. Ky është fondi im i pensionit, një mënyrë për t’u kujdesur për veten dhe familjen time ndërsa sëmundja ime përparon. Të kesh njeriun më të pasur në botë në anën tjetër të kësaj, potencialisht të refuzosh të qëndrosh në përputhje me kontratat nuk është e lehtë që unë ta pranoj”, tha ai.
Muajin e kaluar, Elon Musk duket se pushoi 200 punonjës të tjerë të Tëitter. Kjo do të thotë se Twitter tani ka pak më shumë se 2,000 punëtorë – nga rreth 7,500 në tetor./21Media

Back to top button