Desku ka thënë se VV do të njoftohet me vendimin e PZAP-së

Desku ka thënë se VV do të njoftohet me vendimin e PZAP-së

Në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) pas përfundimit të rinumërimit të 1407 vendvotimeve, deri në këto momente është dorëzuar vetëm një ankesë nga Lëvizja Vetëvendosje.

Kështu ka bërë të ditur kryesuesi i sekretariat të PZAP-së, Mulë Desku, i cili tha se që nga dje ky organ ka pranuar një ankesë nga LVV-ja e cila ka të bëjë me administrimin në QNR.

“Deri në këto momente kemi pranuar vetëm një ankesë lidhur me administrimin e numërimit në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve. Kjo ankesë është bërë nga Lëvizja Vetëvendosje, dhe se së shpejti ky subjekt politik do njoftohet me vendimin e PZAP-së”, tha Desku.

Desku përmes ka thënë se që nga momenti kur ka filluar rinumërimi i vendvotimeve pas vendimit, kanë pranuar rreth 20 ankesa.

Subjektet politike që janë ankuar në PZAP, sipas kryesuesit të sekretariatit janë Lëvizja Vetëvendosje dhe Nisma Socialdemokrate.

Nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve bëjnë të ditur se presin afatin ligjor nëse ka ndonjë ankesë në PZAP lidhur me administrimin e numërimit në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve, para se të procedojnë me publikimin e rezultateve pas procesit të rinumërimit.