Një bisedë me qenin

Një bisedë me qenin

Ndoshta çdo pronar i kafshëve shtëpiake ka ëndërruar të ketë një bisedë me miqtë e tyre të vegjël. Epo, Christina Hunger ka gjetur një mënyrë. Dhe jo, ajo nuk është një lexuese mendjeje. Por, 26-vjeçarja në gjuhën e të folurit është duke komunikuar me qenin e saj përmes një dërrasë zanore të bërë me porosi.

Ajo ka një qen 18 muajshe me emrin Stella. Kurdoherë që ajo dëshiron të shprehë mendimet dhe ndjenjat e saj, ajo vetëm hap në butonat që korrespondojnë me fjalët që Christina regjistroi dhe programoi në pajisje, transmeton rtv21.tv.

Tabela e zërit ka punuar për mrekulli. Me të, Stella ka qenë në gjendje t’i tregojë pronarit të saj kur është e lodhur dhe ka nevojë për një sy gjumë, kur është i uritur dhe dëshiron të marrë një kafshim ose kur dëshiron të shkojë për shëtitje posaçërisht në park.

Stella është gjithashtu një “studente” e mrekullueshme. Ajo jo vetëm që di 29 fjalë, por mund të bashkojë edhe fraza./21Media