Ka përfunduar faza e parë e Rilindjes së Qafës së Pazarit

Ka përfunduar faza e parë e Rilindjes së Qafës së Pazarit

Në Gjirokastër ka përfunduar faza e parë e Rilindjes së Qafës së Pazarit që përfshiu restaurimin e thellë të 10 blloqeve, për të qenë gatë këtë sezon veror në pritje të më shumë turistëve të huaj dhe vendas.

Kryeministri Edi Rama ka zgjedhur sot, pikërisht këtë qytet, ku prej dy ditësh ka zhvendosur të gjithë kabinetin qeveritar, për rubrikën e tij të përditshme ‘mirë mëngjes”.

Në statusin e tij, përmes një videoje kreu i qeverisë bën të ditur se Gjirokastra qyteti i gurtë ka pritur një numër të konsiderueshëm në rritje të turistëve.

“Dhe nga Gjirokastra e rritjes së konsiderueshme të numrit të turistëve, ku ka përfunduar faza e parë e Rilindjes së Qafës së Pazarit, me restaurimin e thellë të 10 blloqeve, ku janë zëvendësuar tërësisht edhe çatitë, dritaret, vetratat e dyqaneve, e ku po marrin jetë hotele e bujtina të reja në vend të rrënojave, ju uroj një ditë të bukur”, ka shkruar kryeministri Rama.