RAF: Do të ndalojë sulmet e Iranit “nëse kërkohet”

Avionët e Forcave Ajrore Mbretërore Britanike (RAF) në rajon “do të ndalojnë çdo sulm ajror brenda rrezes” së misioneve ekzistuese të Mbretërisë së Bashkuar në Lindjen e Mesme “nëse kërkohet”, thotë Ministria e Mbrojtjes.

Ajo gjithashtu iu bëri thirrje palëve në konflikt të de-përshkallëzojnë situatën.

Në një deklaratë tjetër e Ministrit të Mbrojtjes, Grant Shapps, thuhet se mjete shtesë të RAF janë vendosur në rajon, duke përfshirë avionë dhe cisterna të karburantit ajror.

“Unë dënoj fuqishëm sulmin e pakuptimtë ajror që Irani ka nisur ndaj Izraelit,” tha ai. “Sulmi nuk shërben për asnjë përfitim tjetër veçse për të minuar më tej sigurinë rajonale.”

Back to top button