Premierliga është duke vazhduar të këtë probleme me rastet pozitive te lojtarët ose stafi. Në javën e kaluar, kanë dal 16 raste pozitive , derisa janë shtyrë gjashtë ndeshje, e fundit ishte mes Aston Villas dhe Evertonit,

Të gjithë lojtarët ose stafi që kanë rezultuar pozitiv, janë të detyruar të izolohen për 10 ditët e ardhshme, kurse iu nevojitet që të dalin negativ që të rikthehen në stërvitje.