Në këto zona të Kosovës priten përmbytje e rrëshqitje dheu

Në këto zona të Kosovës priten përmbytje e rrëshqitje dheu

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës (IHMK), ka paralajmëruar vërshime për ditën e martë.

Sektori i Hidrologjisë i Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës ka parashikur vërshimet do të ndodhin për shkak të të reshurave të mëdha që do përfshijnë vendin në ditët në vijim.

Sipas njoftimit të IHMK vërshimet do të paraqiten me datën 14.05.2019, dhe do përfshijnë pjesën perëndimore, jugore dhe veriore të Kosovës.

Parashikohet që reshjet të jenë të pandërprera për 72 orë me një sasi prej >30 – 50 mm, dhe me probalitet të lartë të reshjeve ekstreme, përmbytjeve dhe rëshqitje të dhuet në zonat e ndjeshme.

Zonat më të goditura do të jenë pjesa perendimore dhe jugore e vendit./21Media