Restorantet “flluska” tani në rrugët e New Yorkut, duke ofruar darka në ajër të pastër për klientët që ruhen nga infektimi me koronavirus.

Tendat plastike, të cilave u duhet një minutë për tu ngritur dhe zbritur, janë bërë një atraksion një restoranti francez në Manhattan të New Yorkut, veçanërisht pasi moti bëhet më i ftohtë dhe i lagësht në vjeshtë, transmeton rtv21.tv.

“Me gjithçka që po ndodh në këtë botë, të hash në një flluskë është një prej përvojave më të mira që mund të kemi”, tha Valerie Worthy, ndërsa darkonte me dy kolegë të punës.

New York është e angazhuar për ta bërë darkën në natyrë një mundësi të përhershme për mijëra restorante që kanë përqafuar konceptin që nga goditja e pandemisë së koronavirusit në pranverë.

Për t’i mbajtur klientët e jashtëm të ngrohtë gjatë muajve të vjeshtës dhe dimrit, qyteti do t’u lejojë restoranteve të përdorin disa ngrohës dhe çadra të mbyllura. Restorantet gjithashtu mund të hapin përsëri për darkë në ambiente të mbyllura me kapacitet 25% të mërkurën.

Flluskat i morën vëmendjen pronarit të Café du Soleil, Alain Chevreux në korrik kur ai ishte në internet, duke kuptuar se si të qëndronte në biznes. Me kapacitet të brendshëm të kufizuar, Chevreux tha se 20 vendet nuk do të ishin të mjaftueshme për të paguar shefin e tij të kuzhinës, kuzhinierët dhe stafin tjetër. Dhe kush do të paguante për të ngrënë në të ftohtë, shi ose dëborë pa strehë?

15 flluska i kursyen Chevreux shumë mundime dhe telashe. Me 400 dollarë kapsulat mbajnë gjashtë persona dhe klientët kërkojnë t’i rezervojnë përmes telefonit./21Media