Reuters u citua për "fotografitë tronditëse" të refugjatëve të Rohingya

Reuters u citua për “fotografitë tronditëse” të refugjatëve të Rohingya

Reportazhi i Reuters, i cili tregon ekzodin e mijëra personave nga Mianmari në Bangladesh, përmes lumit Naf, i cili për popullatën Rohingya paraqet në të njëjtën kohë shpresë dhe vdekje ka fituar çmimin ”Pulitzer” për fotografi.

Reuters u citua për “fotografitë tronditëse” të refugjatëve të Rohingya, pasi ata ikën nga persekutimi në Mianmar për të arritur në kufirin e Bangladeshit.

“Të gjitha talentët që kishim ne i drejtuam kësaj historie, sepse është një histori kaq e rëndësishme për botën që të njohë”, tha Ahmad Masood, redaktor i fotografive për Reuters.

Duke punuar rreth kufizimeve të vizave, z. Masood caktoi mbi një duzinë fotografë nga e gjithë bota për të mbuluar përpjekjet e Rohingya në ndërrime.

Ka pasur shpesh tre fotografë në një kohë duke fotografuar mijëra refugjatë që kalonin kufirin nga toka dhe deti./21Media