Njerëzit duhet ta mbajnë distancën

Njerëzit duhet ta mbajnë distancën

Tre plazhe në Sidnej u rihapen pasi New South Wales regjistroi vetëm gjashtë raste të reja me koronavirus.

Kryetari i rajonit tha se ai kishte rihapur plazhet Coogee, Clovelly dhe Maroubra pas një mbyllje tre javore për “shëndetin mendor dhe fizik” të komunitetit. Shumica e plazheve të tjera të Sidneit – përfshirë Bondin fqinj – mbeten mbyllur

Tony Burroës zotëron Cafe Coitee Bite Covers në fundin verior të Coogee Beach. Ai ishte zbritur në rërë këtë mëngjes në orën 06: 30,  personat e hershëm kishin shtyrë mënjanë pengesat që bllokonin hyrjen, dhe “të gjithë po përfitonin që plazhi që ishte i hapur, përcjell portali rtv21.tv

“Ka shumë familje, shumë notues. Me të vërtetë shumë bukur të rihapen. Njerëzit po bëjnë gjënë e duhur dhe e mbajnë veten e tyre – ata po bëjnë xhiro ose bëjnë stërvitje,.”, tha ai .

Ai shtoi se shumë nga klientët e tij – vendasit e mësuar me xhirot e tyre të përditshme  – ishin mërzitur shumë kur ata privoheshin nga qasja në plazh.

Nuk kishte turma në rërë të hënën – me gjasë për shkak të një rënie të lehtë të temperaturave – por numër më i madh pritet të vijë fundjava. Njerëzit duhet të ecin  në distancë prej 1.5 m nga të tjerët./21Media