Bashkia e Urës Vajgujore këtej e tutje do të quhet me emrin e vjetër ilir, Dimal.

E mori këtë emër pikërisht pas çlirimit kur regjimi komunist vendosi të ndërtojë induistrinë mekanike të naftës në Kuçovë.

Pikërisht në Urën Vajgujore u ndërtuan 25 vaska rezervuar me përmasa të mëdha. Pas më shumë se 75 vjetësh Këshilli Bashkiak vendosi t’ia heqë këtë emër për ta bërë sa më terheqës për turizmin dhe për ta zhvilluar më shumë ekonomikisht.

Urhan Dautaj është arkeologu që ka zbuluar rrënjët e Dimalit, i cili daton në vitet 200 para Krishtit.

Ndryshimi i emrit të Urës Vajgujore ka qenë një propozim i Ministrit Klosi për të promovuar vlerat e  zonës.

Nga rreth 500 Monumente Kulture që ka ky qark, pjesa më e madhe ndodhet në Dimal.

Sipas historisë, Dimali ka qenë një ndër qytetet më të fortifikuara të Ilirisë jugore dhe ka luajtur një rol të rëndësishëm në luftën iliro-romake.