Ka qindra ndërtesa të vjetra në të gjithë botën që janë bërë trashëgimi historike me kalimin e kohës. Ato janë një pjesë e madhe e historisë së njerëzimit, duke na treguar atë që ndërtuan paraardhësit tanë mijëra vjet më parë.

Këto ndërtesa historike janë nën kërcënim të vazhdueshëm. Fatkeqësitë natyrore dhe aktiviteti njerëzor janë përgjegjës për keqësimin e tyre. Nevoja jonë e vazhdueshme për përparim dhe urbanizim ndonjëherë shkatërron natyrën dhe trashëgiminë historike. UNESCO po përpiqet t’i mbrojë këto ndërtesa; aktualisht ka 53 prona në Listën e Trashëgimisë Botërore në Rrezik, raporton Neoman Studios.

Për të kuptuar plotësisht se sa mahnitëse dhe të bukura ishin këto ndërtesa, Buxheti i Sigurimit të Udhëtimit të Drejtpërdrejtë bashkëpunoi me arkitekten Jelena Popovic për të rikonstruktuar gjashtë monumente historike që aktualisht janë në Listën e Trashëgimisë Botërore në Rrezik.

Është e vështirë të besosh që këto ndërtesa madhështore u bënë në një epokë para teknologjisë/21Media

https://www.budgetdirect.com.au/blog/reconstructing-6-unesco-cultural-sites-in-danger-of-disappearing-forever.html